Het wordt de komende weken voor velen onder ons weer een échte strijd met de weegschaal…
Bij jou is de Sint waarschijnlijk ook langs geweest met chocolade, mokjes, mandarijntjes of clementinekes (tenzij je niet braaf geweest bent dit jaar natuurlijk).
Maar hoe moet het dan met al dat lekkers en je kilo’s?
Tot enkele jaren geleden at ik chocolade in alle soorten en vormen, wit, melk, puur, met nootjes, zonder nootjes, met banaan, pralines (behalve die met drank, bah!),… noem maar op, ik at het.
“Het moet maar zo lekker niet zijn” dacht ik, maar al dat vet en die toegevoegde suikers blijven wel ergens hangen op je lijf.
Dus toen ik me in de voedingsleer ging verdiepen, kwam ik er al snel achter wat chocolade met je doet.
Vele studies over chocolade (en natuurlijk wat doorzettingsvermogen en zelfdiscipline) later eet ik enkel nog pure chocolade van minstens 70 %.
Bij mijn ontbijt doe ik zelfs kleine stukjes chocolade van 99% cacao. Het recept vind je hieronder.
Welke chocolade eet jij het liefst?
Wist je trouwens dat chocolade giftig is voor honden, katten én paarden?
Dat komt door een bepaalde stof die voorkomt in cacao, namelijk Theobromine. Deze is voor jou onschadelijk, maar kan dodelijk zijn voor je huisdieren.
Sorry Malibu en Dolf (mijn poezemannen), Kyra (mijn hondengekkerd), Amaretto, Noë en Zazoe (mijn paardenknuffels), voor jullie geen chocolade!
Ga jij ook voor een gezond en evenwichtig ontbijt?